li>

Šokantno otkriće o tome kako se prave hamburgeri u McDonalds'u

Najpoznatiji britanski kuhar Jamie Oliver dobio je bitku protiv jedne od najvećih mreža brze hrane u svijetu. McDonald’s je primoran da promijeni svoje recepte, jer je Oliver u jednoj od svojih emisija objelodanio kako se sprema mljeveno meso za hamburgere.



Iako se o tim činjenicama počesto špekuliše, ipak se rijetko javno demonstriraju. No, popularni kuhar beskopromisno je u svojoj emisiji pokazao kako se uzimaju ostaci mesa (masnoće i unutrašnji organi), pa se onda ta samljevena smješa "ispira" u amonijum hidroksidu i od toga se prave hamburgeri.

Kuhar uvjerava i da je to katastrofalno štetno za zdravlje.

Oliver je pojasnio i da se nezvanični termin "ružičasta sluz" odnosi na meso i mesne proizvode koji su nepodobni za ljudsku ishranu prije nego što je dodat amonijum hidroksid.

Najvažniji i najstrašniji podatak je da ovaj hemijski proizvod ubija mikrobe, kao što je npr. salmonela, i čini pokvareno meso bezbjednim za potrošnju.

Drugim riječima pojašnjeno - pokvareno mljeveno meso se "dezinfikuje" amonijum hidroksidom i pretvara u pljeskavice kao što je ova u koju gledate na primamljivoj fotografiji.







food

Post A Comment: